Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Eurobasket U16: Ανετα η Ελλάδα, σαρωτικές Ισπανία και Λιθουανία

Η πρώτη μέρα του Eurobasket U16 που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης ολοκληρώθηκε με συναρπαστικούς αγώνες και εντυπωσιακές εμφανίσεις. Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε δυναμικά τη διοργάνωση με νίκη επί του Ισραήλ 78 – 59 πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση από το πρώτο ημίχρονο, όταν κατάφερε να αποκτήσει διαφορά 21 πόντων (44-23). Οι Χατζηλάμπρου και Χαϊδεμένος ξεχώρισαν με 16 πόντους έκαστος, ενώ ο Ασημένιος σημείωσε double-double με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ. Η ελληνική ομάδα έδειξε αποφασιστικότητα και δυναμισμό, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις για τη συνέχεια του τουρνουά.

Στο άλλο παιχνίδι του Δ ομίλου, η Ιταλία κατέβαλε την Κροατία με 90-66, παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο με 35-38. Ο Καταπάν και ο Μποτέλι οδήγησαν την Ιταλία στη νίκη, σημειώνοντας 25 και 20 πόντους αντίστοιχα. Από την Κροατία, ο Ντόροτιτς ήταν ο μόνος που ξεχώρισε με 14 πόντους.

anek herakleio irakleio crete

Α Όμιλος:

Στον πρώτο όμιλο, η Ισπανία ήταν ασταμάτητη απέναντι στη Φινλανδία, κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 123-53. Η ισπανική ομάδα κυριάρχησε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο (63-32), με τον Μερεμπασβίλι να σημειώνει 20 πόντους και τον Σάντσεζ να προσθέτει άλλους 18. Από την πλευρά της Φινλανδίας, ο Σέλμαν ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να ξεχωρίσει, σημειώνοντας 13 πόντους.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου, η Λετονία πήρε μια δύσκολη νίκη απέναντι στην Τουρκία με 90-85, σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Αιζπουρς ήταν ο ηγέτης της Λετονίας με 24 πόντους, ενώ από την Τουρκία ο Ζιγιαετίν ήταν εντυπωσιακός, πετυχαίνοντας 35 πόντους με 8 τρίποντα.

eurobasket u16

Β Όμιλος:

Στον δεύτερο όμιλο, η Λιθουανία απέδειξε την ισχύ της κερδίζοντας τη Βουλγαρία με 97-40, με τον Αλιουκόνις να ξεχωρίζει με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ. Η ομάδα της Λιθουανίας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη αντίσταση και έδειξε ότι θα είναι από τα φαβορί του τουρνουά.

Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, η Σερβία νίκησε τη Γερμανία με 72-69, παρά τη σκληρή μάχη που έδωσε η γερμανική ομάδα. Ο Μπιέλιτς ήταν ο πρωταγωνιστής για τη Σερβία, σημειώνοντας 24 πόντους, ενώ ο Κλάιν από τη Γερμανία πρόσθεσε 16 πόντους.

crete irakleio herakleion

Γ Όμιλος:

Η Σλοβενία επικράτησε της Πολωνίας με 81-66, με τον Γιοκσίμοβιτς να σημειώνει 20 πόντους, εκ των οποίων τρία τρίποντα, και τον Στιεπάνοβιτς να προσθέτει 17 πόντους με πέντε τρίποντα. Η Σλοβενία πήρε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο ημίχρονο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Πολωνία.

Η Γαλλία ξεκίνησε με το δεξί τη διοργάνωση, νικώντας τη Γεωργία με 74-49. Ο Ουιντό ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παρκέ με 13 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, βοηθώντας τη Γαλλία να εξασφαλίσει μια άνετη νίκη. Από την πλευρά της Γεωργίας, ο Κατιασβίλι ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.

Χορηγός της παρουσίας της δημοσιογραφικής αποστολής στο Ηράκλειο για το Eurobasket U16 είναι η ΑΝΕΚ Lines, μια εταιρεία του ομίλου Attica Group. 

anek herakleio irakleio crete

Latest Posts