Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τζάμπολ στο Eurobasket U16 στο Ηράκλειο! 

“Πορτοκαλί” λάμψη στην Κρήτη, ξεκινάει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας U16 σε “Δύο Αοράκια” και “Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο” 

Το Ηράκλειο, η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, είναι ένας τόπος πλούσιος σε ιστορία και πολιτισμό. Με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του, το βενετσιάνικο φρούριο του Κούλε που δεσπόζει στο λιμάνι, και το παγκοσμίου φήμης Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξενεί μοναδικά ευρήματα του Μινωικού πολιτισμού, το Ηράκλειο συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν. 

Η πόλη είναι επίσης γνωστή για την εξαιρετική της κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της. Σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον, φιλοξενείται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας U16 από τις 9 έως τις 17 Αυγούστου 2024, με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στα γήπεδα του Ηρακλείου.

Για τη μετάβαση στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο το telesport.gr εμπιστεύεται την άνεση και την ασφάλεια της ΑΝΕΚ, μια εταιρεία του ομίλου Attica Group που είναι και χορηγός της μετακίνησης των δημοσιογρφικών αποστολών μας στο Νησί για το Eurobasket U16!

Οι Όμιλοι και οι Ομάδες

Στη φετινή διοργάνωση, συμμετέχουν 16 εθνικές ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους. Κάθε ομάδα επιδιώκει να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης στην κατηγορία κάτω των 16 ετών, με τους καλύτερους νέους παίκτες να προσφέρουν σπουδαίο θέαμα.

Όμιλος Α

  • Ισπανία: Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του θεσμού με έξι τίτλους. Οι παίκτες που ξεχωρίζουν είναι ο Σάμπα Μερεμπασβίλι, ένας πολυσύνθετος φόργουορντ που διακρίνεται τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, και ο Μάρκος Ζουρίτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Τουρκία: Παραδοσιακή δύναμη στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, με έντονη παρουσία και ταλαντούχους παίκτες, προεξάρχοντος του γκαρντ της Φενέρ, του Ομέρ Ζιγιαετίν και του επίσης γκαρντ Ομέρ Κουτουλάι.
  • Λετονία: Με ηγέτη τον Ρίκαρντς Αϊζπούρς, έναν ταχύτατο φόργουορντ με ευχέρεια στο σκοράρισμα από όλες τις αποστάσεις.
  • Φινλανδία: Σταθερά ανερχόμενη δύναμη, με νέους παίκτες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.

Όμιλος Β

  • Σερβία: Μία από τις παραδοσιακά ισχυρότερες ομάδες, με τον Αντρέι Μπιέλιτς να ξεχωρίζει ως κορυφαίος σκόρερ και δημιουργός και ήδη να έχει απασχολήσει τα τοπ κλαμπ της Ευρώπης αφου ανήκει στη Ρεάλ!
  • Λιθουανία: Με αδιαμφισβήτητη παρουσία στα τελικά στάδια τα τελευταία χρόνια. Παίκτης-κλειδί είναι ο Έμιλις Ζιμπούντα, ένας εξαιρετικός σουτέρ με εμπειρίες από τις ΗΠΑ.
  • Γερμανία: Σταθερά καλή παρουσία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με παίκτες που διακρίνονται για την πειθαρχία και την τακτική τους. Ξεχωρίζει για πολλούς ο Φάμπιαν Κάιζερ της Πέντερμπορν, διμετρος γκαρντ με εξαιρετική επιθετική αντίληψη. 
  • Βουλγαρία: Νεοεισερχόμενη στην κατηγορία Α, αναζητά να αφήσει το στίγμα της στη διοργάνωση.

Όμιλος Γ

  • Γαλλία: Ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, με ισχυρό σύνολο και παίκτες που αγωνίζονται σε κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. Πρόσωπο της ομάδας ίσως είναι ο πάουερ φόργουορντ Κάμερον Ουιντο και πήρε χρόνο και έλαμψε στο πρόσφατο Eurobasket U17 αν και μικρότερος σε ηλικία! 
  • Σλοβενία: Με συνεχή βελτίωση τα τελευταία χρόνια, οι Σλοβένοι βασίζονται σε νέους, ταλαντούχους παίκτες.
  • Πολωνία: Ομάδα με μαχητικό πνεύμα, γνωστή για την έμφαση στην αμυντική της τακτική.
  • Γεωργία: Σταθερά ανερχόμενη δύναμη, με παίκτες που έχουν προοπτικές για το μέλλον. Χάλκινο μετάλλιο πέρσι στην Β κατηγορία με πρωταγωνιστή και τότε τον γκαρντ της Μπασκόνια, τον Κατιασβίλι, αν και ένα χρόνο μικρότερος τότε. Θα τον δούμε και φέτος ασφαλώς!

Όμιλος Δ

  • Ελλάδα: Ως οικοδέσποινα, η Ελλάδα επιδιώκει να αξιοποιήσει τη δυναμική του γηπέδου και να φτάσει ψηλά. Οι παίκτες της έχουν την εμπειρία και το ταλέντο να πρωταγωνιστήσουν, ένα παιδί που θα παρακολουθούν τα μάτια πολλων μανατζερ σίγουρα θα είναι ο Σκληρός του Προμηθέα, πολλά υποσχόμενο πάουερ φόργουορντ 203 εκατοστών.
  • Ιταλία: Με τον Ράντι Λίβινγκστον Τζούνιορ, έναν δημιουργικό γκαρντ, να ξεχωρίζει, η Ιταλία είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη.
  • Κροατία: Μία από τις πιο σταθερές δυνάμεις στην κατηγορία, με πολλούς ταλαντούχους παίκτες που παίζουν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
  • Ισραήλ: Μια ομάδα με ανερχόμενους παίκτες και μεγάλη διάθεση για διάκριση σε πείσμα του πολέμου στην χώρα τους.

Γήπεδα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο κύρια γήπεδα στο Ηράκλειο: την Nea Alikarnassos Arena και την University of Crete Hall. Αυτά τα γήπεδα είναι εξοπλισμένα με τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσουν ένα διεθνές αθλητικό γεγονός τέτοιας εμβέλειας, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες για τους αθλητές και τους θεατές.

Προηγούμενες Διοργανώσεις

Ανατρέχοντας στις τελευταίες δέκα διοργανώσεις, η Ισπανία έχει κυριαρχήσει, κατακτώντας τέσσερις τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του περσινού, ενώ η Γαλλία και η Κροατία έχουν επίσης διακριθεί. Η επιτυχία της Ισπανίας οφείλεται στην σταθερή παραγωγή ταλέντων και στην επένδυση σε νεαρούς αθλητές, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στους MVP των διοργανώσεων, με Ισπανούς παίκτες να κατακτούν τον τίτλο τα τελευταία τρία χρόνια.

Η διοργάνωση του 2024 αναμένεται να είναι εξίσου ανταγωνιστική, με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες να αγωνίζονται για την πρωτιά σε έναν τόπο που συνδυάζει την παράδοση με τον αθλητισμό, το Ηράκλειο της Κρήτης.

To telesport.gr όπως πάντα είναι παρόν με δημοσιογραφική αποστολή της οποίας χορηγός μεταφοράς είναι η ΑΝΕΚ, μια εταιρεία του ομίλου Attica Group και θα σας κρατήσει ενήμερους για κάθε ημέρα του πρωταθλήματος με εκτενή αναλυτικά ρεπορτάζ.

Latest Posts