Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Χάλκινες οι γυναίκες, 5οι οι άνδρες, σάρωσαν οι ΗΠΑ στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο της Κρήτης φιλοξένησε με επιτυχία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών Ανδρών και Γυναικών 2023, το οποίο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Η διοργάνωση προσέλκυσε πολλούς αθλητές από όλον τον κόσμο, ενώ η ελληνική εθνική ομάδα γυναικών κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση, κερδίζοντας με σκορ 53-45 την Ιταλία στον μικρό τελικό. Με αυτήν την επιτυχία, η Ελλάδα αναδείχθηκε κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου.

Από την πλευρά των ανδρών, η ελληνική εθνική ομάδα κατάφερε να καταταχθεί στην 5η θέση, επικρατώντας με σκορ 67-60 της Βενεζουέλας σε έναν αγώνα κατάταξης.

Οι ΗΠΑ τα χρυσά

Οι μεγάλοι νικητές των τελικών ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο τόσο στην ανδρική όσο και στη γυναικεία κατηγορία. Οι άνδρες αντιμετώπισαν τη Λιθουανία και κέρδισαν με σκορ 76-63, ενώ οι γυναίκες αναμετρήθηκαν με την Ουκρανία και επικράτησαν με σκορ 88-62.

Αυτή η μεγάλη διοργάνωση προώθησε το Ηράκλειο και την Κρήτη ως προορισμός του αθλητισμού και του τουρισμού. Χορηγός μεταφορών του πρωταθλήματος ήταν η εταιρία ANEK – Blue Star Ferries, η οποία συνέβαλε στην ομαλή μετακίνηση των αθλητών και των θεατών κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η ΑΝΕΚ – Blue Star Ferries ήταν επίσης χορηγός μεταφοράς και των δημοσιογραφικών αποστολών που κάλυψαν το τουρνουά.

Ετσι ολοκληρώνεται ακόμα ένας κύκλος μεγάλων διοργανώσεων που διεξάγονται στην Κρήτη με μεγάλη επιτυχία και πλέον τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Latest Posts