Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών 2023: Άνδρες για μετάλλιο, γυναίκες για ριπίτ!

Πρεμιέρα αύριο στη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού που φιλοξενεί η Κρήτη και ειδικότερα η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, το Ηράκλειο. Από την 13η Ιούνη και ως τον τελικό της 24/6 σε δύο γήπεδα της πόλης θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ Κωφών Ανδρών και Γυναικών.

Οι συμμετέχοντες

Στο τουρνουά των ανδρών θα συμμετάσχουν 14 ομάδες καθώς δεν κατέστη δυνατό την ύστατη ώρα να ταξιδέψουν στην Κρήτη οι ομάδες της Κίνας και της Δομινικανής Δημοκρατίας. Ειδικότερα, εκτός της Ελλάδας συμμετέχουν επίσης οι Αργεντινή, Αυστραλία. Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Κένυα, Λίβανος, Λιθουανία, Ουκρανία, Πολωνία. Σλοβενία και το Χονγκ Κονγκ.

Στο τουρνουά γυναικών θα συμμετάσχουν η κάτοχος του τίτλου εθνική ομάδα της Ελλάδας, αλλά και οι ΗΠΑ, Ιταλία, Κένυα, Λιθουανία, Ουκρανία, Πολωνία, Τουρκία.

Η αυλαία ανοίγει σήμερα με τη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσουν οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες, παρουσία του υπ. Βουλευτή Ηρακλείου και πρώην υφ. Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών. Αξίζει να αναφερθεί πως οι 22 αποστολές καθώς και οι χιλιάδες επισκέπτες, συμμετέχοντες, εθελοντές έχουν μεταβεί στο Ηράκλειο με κάθε τρόπο, και ιδιαίτερα ακτοπολοϊκώς, με τα δρομολόγια της ΑΝΕΚ LINES & BLUE STAR FERRIES που είναι και Μέγας Χορηγός Μεταφορών της διοργάνωσης.

Τα παιχνίδια όπως προαναφέρθηκε θα διεξάγονται στο Ηράκλειο, συγκεκριμένα στην Heraklion Arena στα “Δυο Αοράκια” και στο Λίντο Sport Hall, τα δυο μεγάλα κλειστά γήπεδα της πόλης, ενώ χορηγός

Στο Ηράκλειο έχουν ήδη μεταβεί ασφαλώς και οι Ελληνικές αποστολές ανδρών και γυναικών. Οι άνδρες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους ενόψει των αγώνων του ομίλου (Α’) αρχικά, όπου θα αντιμετωπίσουν Βενεζουέλα, Αυστραλία και Κίνα. Οι δε γυναίκες, θα αντιμετωπίσουν ΗΠΑ, Πολωνία και Ουκρανία στον Β’ όμιλο. 

Το πρόγραμμα της εθνικής ανδρών:
13/6: Βενεζουέλα-Ελλάδα 20:30 (Δυο Αορακια)
14/6: Ελλάδα-Αυστραλία 19:30 (Δυο Αορακια)
16/6: Κίνα-Ελλάδα 19:30 (Δυο Αορακια)

Το  πρόγραμμα της εθνικής γυναικών: 
14/6: Ουκρανία-Ελλάδα 17:00 (Δυο Αορακια)
16/6: Ελλάδα-Πολωνία 17:00 (Λίντο)
17/6: Ελλάδα-ΗΠΑ 19:30 (Δυο Αορακια)

To κλειστό Λίντο

Η πόλη του Ηρακλειου και τα δύο γήπεδα

Το Ηράκλειο είναι μια πανεμορφη πόλη, με ιστορική αρχοντιά, υψηλότατου επιπέδου πολιτιστική δραστηριότητα και δυναμική σύγχρονη ζωή, όσο ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα. Μια πόλη αναφοράς στην Μεσόγειο και είτε με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών Ανδρών και Γυναικών, είτε όχι, αξίζει να την επικεφθείτε. Το αφιέρωμα της ΑΝΕΚ LINES & BLUE STAR FERRIES στην πόλη είναι ένα άριστο ξεκίνημα για το ξεκίνημά σας στην πόλη, ενώ εκτός από πληροφορίες για την πόλη, στη σελίδα της μεγάλης ελληνικής ακτοπολικής εταιρείας μπορείτε να βρείτε κάθε δρομολόγιο από τον Πειραιά και όχι μόνο (αλλά και όλα τα εκπτωτικά πακέτα, φοιτητικά εισιτήρια και ειδική πρόβλεψη για άνεργους, οικογένειες, εισιτήρια με επιστροφή κ.λπ.).

Το κλειστό Δυο Αοράκια

Τα γήπεδα

Τα γήπεδα που θα διεξαχθεί το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού είναι όπως είπαμε τα “Δυο Αοράκια” και το “Λίντο”.

Στα “Δυο Αοράκια” και την Heraklion Arena, η χωρητικότητατου αυτού κλειστού είναι περίπου 5.200 θεατές, ενώ δίπλα στην κεντρική σάλα υπάρχει και βοηθητικό γήπεδο, προπονητήριο. Το κλειστό βρίσκεται στο Δήμο Νέας Αλικαρνασσού, στην περιοχή Δυο Αοράκια που έδωσαν και την ονομασία τους στο γήπεδο.

Το Λίντο είναι το ιστορικότερο κλειστό της Κρήτης, από το 1985 δεσπόζει στην πόλη αποτελεί μέρος του ΕΑΚ Ηρακλείου. Στη σημερινή του μορφή βρίσκεται από το 1995 που είχε ανακαινιστεί όταν η ομάδα του Ηρακλείου είχε πάρει την άνοδο στην Α1 μπάσκετ Ελλάδας. Εχει χωρητικότητα 1.400 θεατών και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Την επίσκεψη του δημοσιογραφικού επιτελείου στο Ηράκλειο για την προετοιμασία του αφιερώματος και της κάλυψης του τουρνουά χορήγησε η ΑΝΕΚ LINES & BLUE STAR FERRIES που όπως είπαμε αποτελεί και Μεγάλο χορηγό Μεταφορών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Latest Posts